
Рэгіянальны семінар для спецыяльных лідэраў, Санаторыйныя школы -інтэрната, Цэнтры папраўчай і развіцця адукацыі і рэабілітацыі, дзіцячы дом "ад кіравання якасцю студэнтаў да практыкі здаровага ладу жыцця"
З мэтай удасканалення прафесійнай кампетэнтнасці кіраўнікоў у арганізацыі якаснага харчавання студэнтаў на аснове дзяржаўнай навучальнай установы "Спецыяльная школа-пансіянат Bobruisk" 16 лістапада 2023 Рэгіянальны семінар быў праведзены на тэму "ад кіравання якасцю студэнтаў да практыкі здаровага ладу жыцця".
Прывітальная прамова да ўдзельнікаў семінара выступіла галоўным спецыялістам галоўнага ўпраўлення па адукацыі выканаўчага камітэта Магілева Васіленка Олесі Генадзіева і адзначыў актуальнасць заяўленай тэмы.
Падчас семінара прадстаўлены вопыт дзяржаўнай навучальнай установы "Bobruisk Special School",фарміраванне іх асновам здаровага ладу жыцця, Здаровае харчаванне. Алгарытм для арганізацыі харчавання ў школе -інтэрнаце, Арганізацыя па закупках харчавання, Умацаванне матэрыялаў і тэхнічнай базы падраздзяленняў грамадскага харчавання быў прадстаўлены дырэктарам школы Таполева Наталля Міхайлавай. Разглядаюцца пытанні: Аб павышэнні эфектыўнасці студэнтаў харчавання, Фарміраванне культуры здаровага харчавання студэнтаў, захаванне санітарна -эпідэміялагічнага заканадаўства ў інстытуце адукацыі ў арганізацыі харчавання. У практычнай частцы семінара выкладчыкі прадставілі вопыт у фарміраванні асновам культуры харчавання, прышчапляючы навыкі здаровага харчавання праз пазакласныя мерапрыемствы. Студэнты віталі гасцей семінара, Пасля правядзення майстра класа па кулінарных стравах.
Падчас кароткага выкладу семінара метадалаг Інстытута навучання "Дзяржаўны інстытут развіцця адукацыі" Магілеў "Гейдэнка Лідміла Валерыевана, што энергетычная каштоўнасць штодзённых дыет, Збалансаванае харчаванне, Яго максімальная разнастайнасць, Бяспека сыравіны і тэхналогіі падрыхтоўкі ежы - гэта асноўныя напрамкі ў навучальнай установе, якія павінны захоўвацца кіраўнікамі ў строгім кантролі. Мерапрыемства абмяркоўвалася з абмеркаваннем адпаведных пытанняў у арганізацыі харчавання.